Novi bilans: Šestoro mrtvih u eksploziji u fabrici u Sloveniji

Broj poginulih u eksploziji u hemijskoj fabrici "Melamin" u Kočevju povećao se na šest, nakon što je u ljubljanskom Kliničkom centru preminuo jedan od dvojice radnika koja su zadobila teške opekotine.
Očekuje se da će policija danas izaći sa prvim rezultatima istrage o nesreći, a u fabrici ocenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.
 
"Uzrok za tragični događaj najverovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor", rekao je direktor ove kompanije Srečko Štefanič.
 
Fabrika "Melamin" proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji.
Vlasti su prvobitno saopštile da je povređeno 10 osoba, a potom 20, ali je kasnije potvrđeno da je taj broj manji.
Eksplozija je odjeknula oko 8.30 u gradiću sa 8.000 stanovnika kojima je odmah savetovano da zatvore prozore i da ne izlaze napolje. 
 
Nadležni organi navode da nema opasnosti po životnu sredinu.
 
Fabrika "Melamin" je osnovana 1954. i zapošljava oko 200 radnika, a nazvana je po hemikaliji koju proizvodi, namenjenoj za oblaganje podova i nameštaja.
  • operater

    13.05.2022 10:57
    Strasna tragedija, a najgore sto je ljudska greska! to bi trebalo da je modelovano u izvestaju o bezbednosti i radnik obucen. Bice tu jos krivaca rekao bih, po odgovornosti.
  • Proka pronalazac

    13.05.2022 09:15
    Cekaj, jesu to oni glupavi Slovenci sto ce propasti ako se odvoje od Srbije, tako je bar bilo reci pre 91. A oni drze i dalje Titovu fabriku staru sedam decenija, samo su je osavremenili i prze izvoz i zaposljavaju seljane. A gde su nasi giganti danas? Pa nema ih vise. Ili su to neki stranci ili neke montazno-demontazne fabrike za motanje kablova. Eeeee mi Srbi, jao mene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet