Medvedev: Nećemo dozvoliti da izbije treći svetski rat

Rusija neće dozvoliti da izbije treći svetski rat, ali je u stanju da uputi momentalni i "supersnažni" odgovor u slučaju da bude napadnuta, rekao je Dmitrij Medvedev.
Medvedev: Nećemo dozvoliti da izbije treći svetski rat
Foto: Pixabay
Zamenik predsednika Ruskog saveta bezbednosti je rekao da se nuklearni štit Rusije sastoji od najsavremenijeg arsenala i pouzdanog naoružanja koje "hladi ambicije onih koji su spremni da pokrenu treći svetski rat na svoju ili nečiju tuđu ruku", preneo je TASS.
"Mi nećemo dozvoliti ovu situaciju, ali smo primorani da uvek kažemo i podsetimo da u slučaju napada na našu zemlju možemo da uputimo momentalan i supersnažan odgovor i odbijemo bilo koju agresiju koja preti našoj zemlji", dodao je Medvedev.
Kazao da je ruskoj nauci potrebna podrška u uslovima sankcija i da će biti povećan uvoz zamenskih i pokrenuta proizvodnja domaćih rešenja, kao i obuka specijalista visokog potencijala.
 
Istakao je da se u to moraju uključiti velike državne korporacije i privatne kompanije kao mušterije i organizatori.
  • rat je vec

    18.05.2022 08:04
    u toku.......
    a to sto ga za sada jos ne zovu "treci svetski".....apsolutno je ne bitno. I kada bi javno izgovorili "OVO JE 3 SVETSKI RAT" automatski bi svi usvojili kao cinjenicu i ponavljali je kao papagaji......
  • B

    18.05.2022 07:37
    B
    Osetili tvrdo sa svih strana! Pa dicete protiv celog sveta...niti ko moze!
  • mhm

    18.05.2022 02:21
    tako je...nece vam amerikanci dozvoliti da izbije rat,posto ste prethodno svoju nesposobnost lepo pokazali kod kozaka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet