U Sloveniji još jedan slučaj majmunskih boginja

U Sloveniji je potvrđen još jedan slučaj zaraze majmunskim boginjama.
I ovoga puta radi se o osobi koja je stigla iz Španije, navodi Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ) na svom sajtu. Kako objašnjavaju, u toku je epidemiološka obrada.

Prvi slučaj potvrđen je kod muškarca koji je u utorak stigao sa Kanarskih ostrva. On je dobio simptome po povratku kući i dobro je zdravstvenog stanja, izjavio je u utorak direktor Centra za infektivne bolesti NIJZ Mario Fafangel.

Rizik od infekcije za opštu populaciju je nizak, prenose slovenački mediji.
 
Osobe koje su bile u rizičnom kontaktu sa zaraženom osobom treba da obrate pažnju na svoje zdravstveno stanje u roku od 21 dan od kontakta. Bolest majmunskih boginja nije karantin, tako da ljudi mogu da se slobodno kreću tokom ovog perioda.
 
Zaraženim osobama se savetuje da ostanu kod kuće tri nedelje ili dok kraste ne otpadnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.