Putin: Ako Kijev dobije rakete dugog dometa, gađaćemo ciljeve koje još nismo

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu za Rusija 1 televiziju da će Moskva u slučaju američkih isporuka raketa dugog dometa Ukrajini, odgovoriti napadima na nove objekte.
Putin: Ako Kijev dobije rakete dugog dometa, gađaćemo ciljeve koje još nismo
Foto: Pixabay

Odnosno, na one koje još nije gađala.

On je ocenio da su zahtevi Kijeva najverovatnije povezani sa željom da se nadoknadi gubitak vojne opreme. Prema njegovim rečima, radi se o raketama dometa 45-70 kilometara, sličnim sovjetskim i ruskim Grad raketama, kao i Tornadu i Uraganu, prenose RIA Novosti.
 
"Pretpostavljamo da je ova isporuka iz SAD i još nekih drugih zemalja povezana sa nadoknađivanjem gubitaka njihove vojne opreme, tu nema ničeg novog i to ništa suštinski ne menja", kazao je Putin.
Dodao je da je na početku "specijalne vojne operacije" u ukrajinskoj vojsci bilo 515 raketnih sistema, od kojih je 380 uništeno. Deo Kijeva je uspeo da se oporavi i obnovi zalihe, te sad ukrajinska vojska ima 360 jedinica takve opreme.
 
Na konstataciju novinara da bi Vašington mogao da isporuči rakete dugog dometa Kijevu, Putin je kazao da "ako budu i biće isporučeni - iz toga ćemo izvući odgovarajuće zaključke i primeniti svoja sredstva da porazimo (Ukrajinu), kojih imamo dovoljno da udarimo na one ciljeve na koje do sada nismo".
Prema njegovom mišljenju, cela trka oko isporuke naoružanja Ukrajini ima samo jedan cilj – da se oružani sukob produži što je duže moguće.
 
Američke vlasti su najavile ove sedmice novi paket pomoći Ukrajini, koji uključuje raketne sisteme HIMARS, ali pod uslovom da ga ne koriste za udare na rusku teritoriju.
  • Sun Jat Ce

    05.06.2022 14:43
    Autodafe
    Gađaj si u ljubu.
  • 22

    05.06.2022 12:39
    odlucno i konkretno.. bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.