Lavrov uoči sastanka s Vučićem: Razgovori o "svim temama koje su od interesa za srpske prijatelje"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o svim temama koje su od interesa za srpske prijatelje.

Lavrov je rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je napomenuo da je o Kosovu već rekao ruski stav, ali i da su zainteresovani da čuju ocene Vučića i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU.

"Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period", izjavio je Lavrov za RTRS.
 
Što se tiče odnosa Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, Lavrov je rekao da je ruski predsednik Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati onu odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.
 
Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije u petak je najavljeno da će Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
  • Nikola

    05.06.2022 09:45
    Mic po mic, korak po korak, veoma je izgledno da cemo se u dogledno vreme otkaciti od zapadnih i prozapadnih krvopija i lopina.
  • B

    05.06.2022 09:45
    V
    Pod broj jedan..komentari na ovu temu su osim politickih stavova vezani i za nac.pripadnost komentatora...Prema tome Srbi su proterani iz Hr Kosove jednog djela BiH ..bombardovani po 3.put od Anglosaksonaca i Njemacke.....to su ČINJENICE.....e sad dal se prikloniti 4.Rajhu ili izdrzati dok to sve Rusija ne poravna....pitanje je...srpska duša je uz Rusiju ..(da ih nisu kupili ..bile bi vlade uz Ruse ;;i Makedonska Bugarska Montenegro Grcka i Ukrajinska.....jbg slatki dolari....mnogima ce na usta izaci ako ovo zlo potraje....Gsp. Lavrovu zelim ugodan boravak u SRBIJI!Šulc je za mene bio i ostao Šulc......moze s Kalimegdana baciti pogled na BG i izgovoriti "DASIZ VALTER!!!"
  • @nije sve jedno

    05.06.2022 08:31
    Pre srbovanja nauči srpski jezik i razliku u upotrebi "radi" i "zbog".

    A sve se nešto bojim da pukovnik-buldog dolazi da priča o temama koje su nama bitne. Biće pre da pokuša da izdiktira koga od KGB stranaka želi da vidi u vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.