Evropska komisija preporučila da Ukrajina dobije status kandidata

Preporučujemo da se Ukrajini da status kandidata, uz razumevanje da će zemlja sprovesti niz važnih reformi, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
Evropska komisija preporučila da Ukrajina dobije status kandidata
Foto: Pixabay

Ona je to rekla posle sastanka kolegijuma komesara EU i ocenila da su Ukrajinci "spremni da umru za evropsku perspektivu, a  mi želimo da oni žive svoj evropski san".

Ukrajina je jasno pokazala posvećenost da živi u skladu sa evropskim vrednostima i standardima, rekla je Fon der Lajen i naglasila da je ukrajinski put ka EU počeo i pre rata.
"Ukrajina je već primenila oko 70 odsto pravila, normi i standarda EU. Ipak, ostaje da se uradi važan posao na vladavini zakona, oligarsima, borbi protiv korupcije i osnovnim pravima", izjavila je predsednica Evropske komisije.
 
Naglasila je da je odobravanje statusa kandidata za EU "proces zasnovan na zaslugama".
 
"Dakle, napredak u potpunosti zavisi od Ukrajine", poručila je Fon der Lajen.
  • Nidza

    17.06.2022 15:25
    Pateticno su odvratni. 1939. je u toku.
  • Bojan Pocucas

    17.06.2022 13:04
    Tursku zaje.avate vec 15 godina tako da i Ukrajina moze da samo sanja da ce je u ovom stanju ikad primiti. Sve to su lazi NATA i EU zvanicnika. Trbuhom za kruhom su otisle davno ukrainke sjecam se 90-tih u Italiji cekale su iza mene u redu ujutro u 6.30 smo dosli da dobijemo dozvolu boravista Permesso di Soggiorno a one sve u minicama sise vani dosle jadne iz klubova i kazina i striptiz barova i pita me jedna; sta da upisem ovdje: Occupazione? Posao. Upisi Folklor.
    I komandir se smijao i rekao: ovo si ti morao da izmislis svaka cast. Tako da tih nekoliko miliona izbeglica zaboravite nece se ni vracati u Ukrajinu da rade za 300 eura

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.