Nemačka se vraća na fosilna goriva

Nemačka će ograničiti upotrebu gasa za proizvodnju električne energije zbog zabrinutosti zbog mogućih nestašica izazvanih smanjenjem isporuka iz Rusije, izjavio je ministar ekonomije Robert Habek.
Nemačka se vraća na fosilna goriva
Foto: Pixabay
Habek je rekao da će Nemačka pokušati da nadoknadi nedostatak gasa povećanjem sagorevanja uglja, fosilnog goriva koje više zagadjuje.
"To ostavlja gorak ukus, ali jednostavno je neophodno u ovoj situaciji smanjiti potrošnju gasa", naveo je.
Iako se situacija na tržištu gasa poslednjih dana pogoršala, skladišta još uvek mogu da nadoknade manjak iz Rusije kupovinom iz drugih zemalja.
 
Ipak, Habek je rekao da je situacija ozbiljna.
 
Ruska gasna kompanija Gasprom saopštila je prošle nedelje da smanjuje snabdevanje gasovodom Severni tok 1 iz tehničkih razloga.
 
Habek je rekao da veruje da je taj potez politički motivisan.
  • Антун Чупак

    20.06.2022 08:30
    Бог те мазо,сада ће разне ћуте,муте и њима слични пред Дојчланд амбасаду да протестују данима???!!!
  • Zebra

    19.06.2022 21:20
    Ajd sad to neka objasne nesretnicima koji nisu smeli reci narodu da gase TENT (posto cena struje bi išla gore), oni su sabotirali i urušili kop!
  • Novosadjanin

    19.06.2022 19:11
    Alooo
    Gde su sada ovi nasi “zeleni,”moramo” Ćute pufte, koji vec moj.. Aloooo ajde protest ispred ambasade nemacke odmah! Pisite zalbe! Alo ugrozavaju nas sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet