Milano gasi fontane zbog suše

Zbog neprestane suše na severu Italije gradsko područje Milana želi da ugasi neke od svojih fontana, piše nemačka agencija dpa.
Milano gasi fontane zbog suše
Foto: Pixabay
Gradonačelnik Milana Bepe Sala je na Fejsbuku u subotu napisao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje. Male fontane na pločnicima, na kojima teče voda za piće, takođe će nastaviti da rade zbog nadolazećeg toplotnog talasa. Međutim, grad više neće zalivati zelene površine.
Sala je takođe pozvao građane da smanje potrošnju vode u svojim domovima i predložio da klimatske uređaje ne postavljaju na temperaturu nižu od 26 stepeni Celzijusa radi uštede energije. Lokali bi u tu svrhu trebalo svoja vrata da drže zatvorenim.
Pokrajinski predsednik Lombardije, gde se nalazi Milano, već je u petak najavio vanredno stanje zbog suše. Milano je sada počeo da sledi preporuke. Sala nije rekao kada će mere stupiti na snagu.
 
Italija se već neko vreme suočava s visokim letnjim temperaturama i s jako malo kiše. Najduža italijanska reka Po je na nekim mestima presušila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.