Princ Čarls primio od šeika milion evra u koferu

Princ Čarls je od bivšeg katarskog premijera Šeika Hamada bin Jasima prihvatio kofer sa milion evra u gotovini, piše "Sandej tajms".
List navodi da je ovo jedna od tri novčane donacije Šeika Hamada bin Jasima koje ukupno iznose tri miliona evra, preneo je BBC.
Rezidencija princa Čarlsa Klarens haus je saopštila da su donacije šeika odmah prosleđene jednoj od njegovih dobrotvornih organizacija i da su ispoštovani svi protokoli.
Ne sugeriše se da su isplate bile nezakonite.
 
Prema navodima "Sandej tajmsa", princ Čarls je lično primio tri novčane donacije od bivšeg katarskog premijera između 2011. i 2015. godine.
 
Sredstva je primio Dobrotvorni fond princa od Velsa, čiji je cilj da "preobrazi živote i izgradi održive zajednice" dodeljivanjem grantova u oblastima kao što su očuvanje, obrazovanje, zdravstvo i socijalna inkluzija.
 
Fond je saopštio "Sandej tajmsu" da su njegovi poverenici zaključili da je donator legitiman i da su njegovi revizori potpisali donaciju.
 
Donacije dobrotvornim organizacijama princa Čarlsa su pod lupom javnosti poslednjih meseci nakon navoda da je jedna od njih ponudila pomoć saudijskom donatoru za dobijanje britanskog državljanstva.
 
Klarens haus je saopštio da princ Čarls nije znao za navodnu ponudu državljanstva na osnovu donacije njegovim dobrotvornim organizacijama.
  • Realista

    27.06.2022 06:43
    @Lao Ce Bu
    Ovi će mu srediti britansko državljanstvo a šta će popovi sa Hilandara da mu ponude - oprost grehova, možda?
  • Lao Ce Bu

    26.06.2022 19:51
    Kešolovac
    Aferim prinče.
    Doniraj nešto i Hilandaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet