VIDEO: Parade ponosa u Njujorku, San Francisku i Čikagu nakon ukidanja prava LGBTQ osoba

Godišnje parade ponosa održane su u velikim američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Čikagu.
Parade su organizovane samo dva dana nakon što je jedan konzervativni sudija Vrhovnog suda nagovestio u presudi o ukidanju prava na abortus, da bi sud trebalo da preispita i pravo na istopolne brakove priznato 2015. godine.
Upozorenje najvišeg nacionalnog suda usledilo je nakon godinu dana pravosudnih poraza za LGBTQ zajednicu, uključujući donošenje zakona u nekim državama koji ograničavaju razgovore o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu sa decom, prenosi AP.
 
Više od deset saveznih država nedavno je donelo zakone koji se protive interesima LGBTQ zajednica, uključujući zakon na Floridi koji zabranjuje bilo kakvo pominjanje seksualne orijentacije u školama.
 
Nekoliko država je donelo zakone koji zabranjuju transrodnim sportistima da učestvuju u timskim sportovima.
 
 
Prema istraživanju jedne uticajne američke organizacije, pripadnici LGBTQ zajednica su češće nego bilo koja druga grupa doživeli uznemiravanje. Dve trećine ispitanika reklo je da su bili uznemiravani, a nešto više od polovine njih je reklo da se uznemiravanje dogodilo zbog njihove seksualne orijentacije.
  • xx

    27.06.2022 08:17
    Koja naporna grupa ljudi.
  • Dusan Dzigurski

    26.06.2022 22:15
    Jedva cekam narednu paradu ponosa u Srbiji, pokazacemo da nas je mnogo i da cemo se uskoro izboriti za svoja prava.
  • Ljubav

    26.06.2022 21:31
    Samo se volite.
    Resicemo mracnjake, zatucane i zle ljude.
    Zlo nikada ne traje dugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.