Medvedev: Posezanje za Krimom značilo bi Treći svetski rat

Svaki pokušaj posezanja za Krimom smatraće se objavom rata Rusiji, a ako to učini država koja je deo NATO, to će zapravo biti Treći svetski rat.
To je danas izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev govoreći o posledicama mogućeg ulaska Ukrajine u NATO.
"To bi bila totalna katastrofa", rekao je Medvedev u intervjuu za "Argumente i činjenice", a prenela je agencija RIA Novosti.
Vrhovna rada Ukrajine je u decembru 2014. izmenila dva zakona, napuštajući vanblokovski status države.
 
U februaru 2019. godine, parlament u Kijevu je usvojio amandmane na Ustav, čime je osiguran kurs zemlje ka EU i Severnoatlantskom savezu.
  • Nenad

    03.07.2022 20:46
    Šuplje priče...
    Treći svetski rat.
    Propaganda preplašene ekipe diktatore Putina.
    Na 150 km od Petersburga, drugog grada po veličini u Rusiji, nalaziće se nuklearne rakete i presretači, u Finskoj.
    Da li Rusija sme nekoga da napadne nuklearnim oružjem? Ne sme. Bili bi sprženi dva tri sata pre ostalih država na svetu.
    Da li Rusija može da uspešno ratuje u konvencionalnom ratu? Teško.
    U Ukrajini dve pokrajine osvajaju 5 meseci.
    Obučavani i opremani Ukrajinci, iscrplivaće Rusiju narednih 10 godina. Uz sankcije, naravno.
  • Temerinac

    28.06.2022 15:49
    @ nikola kalabic
    Nisu ovo prazne pretnje. Hocu da kazem Rusi imaju cime to da sprovedu sto kaze Medvedev. A iskompleksirane pretnje bi bile kad nebi imali oruzije koje moze to da obavi
  • Znači

    28.06.2022 11:34
    razradili alibi za svoje neizlečivo ludilo. Sami ce napasti Krim, žrtvovati ruse na Krimu i optužiti druge. Tako ste izazvali rat sa Čečenima, podmetnuli eksploziv rušeci stambene zgrade pa optužili Čečene za terorizam nad ruskim življem. Stvarno ste jadni kad sopstveni narod hocete gurnuti u bezumni rat protiv sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet