VIDEO: Klimatski aktivisti pokušali da se zalepe za Botičelijevu sliku

Klimatske aktiviste odvuklo je obezbeđenje i tako ih sprečilo u pokušaju da zalepe ruke na Botičelijevo remek-delo "Proleće" (Primavera) u firentinskoj galeriji Ufici.
Svaki aktivista pritisnuo je jedan dlan na sliku kada je intervenisalo osoblje u galeriji u Firenci. 
Slika je prekrivena zaštitnim staklom koje bi, da su aktivisti uspeli u svojoj nameri, sprečilo oštećenje.  
Aktivisti pokreta "Just stop oil" (Zaustavite naftu) koriste se demonstrativnom taktikom lepljenja ruku za umetničke slike u galerijama kako bi upozorili na ugroženost prirode i najčešće biraju dela koja veličaju njene lepote.  
 
 
Početkom jula dvoje aktivista protiv fosilnih goriva zalepilo je ruke za okvir slike Vinsenta van Goga "Breskve u cvatu" u galeriji Kortold u londonskom Kovent Gardenu.
  • Mbape

    25.07.2022 18:26
    Ovi
    Ko ovi naši za gup , samo naši se lepe na štitove
  • Lacika

    24.07.2022 20:35
    Za ovakve ne treba uput
    Na psihijatriju molim, pa zakopcati otpozadi.
  • Realista

    24.07.2022 20:02
    dva kraja ludila
    ...kompletne budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.