U pucnjavi na proslavi u Grudama iz automatskog oružja ubijen jedan od osnivača HDZ 1990

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ 1990 i bivši zastupnik u Skupštini Zapadno-hercegovačkog kantona HK, jedan je od dvojice ubijenih u oružanom napadu koji se rano jutros desio u Grudama.
U pucnjavi na proslavi u Grudama iz automatskog oružja ubijen jedan od osnivača HDZ 1990
Foto: Pixabay
Portal klix.ba objavio je da je u pucnjavi ubijen i 34-godišnji Mate Grizelj.
Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. godine je napustio tu stranku posle unutarstranačkih sukoba.
U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije "Velbusch", koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana roba.
 
Do oružanog napda, u kojoj su Bušić i Grizelj ubijeni, došlo je rano jutros, oko 2 časa, tokom proslave Sv. Stjepana.
 
Muškarac, čiji identitet nije objavljen, sa proslave je otišao kući po automatsku pušku i po povratku u kafić ubio dve osobe, a dve ranio.
 
Jedan ranjeni je lakše povređen, dok je drugom amputirana noga u bolnici u Mostaru. 
 
Iz policije je saopšteno da je uhapšena osoba osumnjičena za ovo krivično delo.
  • Banderaš

    04.08.2022 13:53
    Balkanska septička jama
    U srbiji se nadmeću nepismeni srbi takmiče se pucanjem ko je veći srbin,u hrvatskoj ista tužna priča,nepismeni,zatrovani,zaluđeni nepismeni jadnici pucaju u druge,ubijaju i ginu da bi lopovi opravdali pljačku i prevaru. Jad i beda mržnje,nepismenosti i slepila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.