U saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa u Hrvatskoj stradalo 12 hodočasnika, najmanje 34 povređeno

U tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Hrvatskoj jutros je stradalo 12 putnika na hodočašću u Međugorje, a najmanje 34 je povređeno, saopštio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.
"Premijer Hrvatske Andrej Plenković dao mi je garancije da će u potpunosti biti angažovane hrvatske zdravstvene službe", poručio je na Tviteru premijer Moravjecki.
 
Autobus je jutros u 5.40 sleteo u jarak pored puta kod Brezničkog Huma u Varaždinskoj županiji iz do sada nepoznatih razloga, a svi putnici bili su Poljaci, javljaju poljski mediji.
Na licu mesta stradalo je 11 ljudi, a jedna osoba preminula je kasnije od posledica teških povreda.
Pored hrvatskih zvaničnika na mesto nesreće je krenuo i poljski ministar zdravlja Adam Njedjelski i zamenik šefa poljske diplomatije Marćin Pšidač.
 
"Ne znamo kako se desila saobraćajna nesreća ni koliko tačno putnika je bilo u autobusu. Kako javljaju hrvatski mediji većina povređenih su deca. Povrede razne težine zadobile su 34 osobe. Sve žrtve su Poljaci", kazao je poljskoj televiziji Polsat portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jašina.
 
Predsednik Poljske Andžej Duda izrazio je saučešće porodicama žrtava nesreće i uverio da poljske vlasti preduzimaju sve da na mestu pomognu povređenim i preživelim putnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet