Milanović: Sankcije Zapada prema Moskvi ne deluju, Rusiji ne škode, ali Hrvatskoj škode

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da sankcije koje je Zapad uveo Moskvi zbog napada na Ukrajinu ne funkcionišu i da Rusiji to neće naškoditi, ali je naškodilo Hrvatskoj.

"Odgovor Zapada je nikakav, baš nikakav... imamo sankcije koje ne funkcionišu, Rusiji to neće naškoditi, ako je to cilj (...) i šta se dogodilo, naškodilo je nama", rekao je Milanović tokom posete Hvaru, prenosi Hina.

Povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ići na Jadran, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi letuju u Hrvatskoj, Milanović je rekao da Srbi dolaze na more i da mu je to drago.

"Dobro došli. To je susedna država i ne moramo se u svemu slagati", rekao je Milanović.
 
Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je da ne zna jer nije predsednik Srbije nego Hrvatske.
 
"Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora", dodao je Milanović.
  • Nik

    09.08.2022 18:57
    @Rusija mora izgubiti
    Kako prođe vreme tako ljudi idealizuju svoju stranu u nekom sukobu. Podsetiću vas da su 1991. u vreme odcepljivanja Slovenije u JNA bili, osim Srba, i Hrvati, Muslimani, Makedonci. To se završilo za desetak dana, pa je na red došla Hrvatska da se otcepi od SFRJ. U JNA, pa i za vreme bitke za Vukovar, bili su, osim Srba, i Makedonci i Muslimani. Jedan kapetan, Makedonac je i odgovarao na nekom sudu. Osim toga, u Bosni 1992. smo imali sukob Srba sa Muslimanima i Hrvatima, pa 1993. do 1994. sukob Muslimana i Hrvata, a nakon toga i sukob Muslimana (iz Sarajeva) sa Muslimanima iz Cazinske krajine (Babovi).
  • Vili kojot

    09.08.2022 09:45
    Dosada
    Ranije nam je bio ideal da postignemo zapadni standsrd pa da nam bude dosadno jer niko normalan nigde na svetu ne voli politiku. Ipak, mi smo poseban narod, standard jok, dosada yes. Onaj komentar kako bi bilo lepo da se političari slažu. Bilo bi, M, ali u idealnom životi ali idealan život više ne stanuje ovde. Nisam znao da i ovde ima botova, sada znam. Bot nik mi je objasnio šta mislim kad je izneo šta "mi" mislimo. Njemu je lepo, ne mora da zamara mozak na vrućini. Zaslužan član isto kao i onaj smejač.
  • M

    09.08.2022 01:21
    Pitanje?
    Da nam ne bi svima bilo bolje kad bi oba predsednika radila svoj posao umesto što prebrojavaju ljude na plaži i sablažnjavaju se?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.