Sindikat: Policija na Cetinju postupala u skladu sa zakonom, utrkuju se ko će naći više zamerki

Policijski službenici su, u tragičnom događaju na Cetinju 12. avgusta, postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

Ovo je saopšteno danas iz Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i pozvali javnost da ne donosi preuranjene zaključke i osude.

"Naslušali smo se prethodnih dana raznih analitičara, NVO aktivista, stratega, stručnjaka 'opšte prakse' koji se prosto utrkuju ko će naći više zamerki na rad policije i reagovanje prilikom tragičnog događaja na Cetinju", naveli su.

Kako su saopštili, ako je bilo propusta, svakako ih treba utvrditi, pažljivo analizirati i sprečiti njihovo ponavljanje.
 
"Osuđivati policiju unapred, bez dokaza i pre zvanične istrage, može biti samo zlonamerno i tendenciozno", poručili su.
 
Prema njihovim rečima, iz do sada raspoloživih činjenica koje je prezentovala Uprava policije, jasno je da su policijski službenici tog dana postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koja imaju.
 
"Da biste uopšte govorili o poslu policajca, njegovoj težini, odgovornosti i opasnosti koju nosi prvo treba da 'obujete cipele' tog policajca“, kažu iz Nezavisnog sindikata policije. Iz Sindikata su kazali da je lako iz udobne fotelje kritikovati, davati mišljenja i instrukcije i da su mnogo puta policajci za državu i njene građane "postavili glavu tamo gde drugi ne bi nogu", prenela je Mina.
 
"I dalje će biti tako i mi ne bežimo od odgovornosti. Uvek i svuda gde bude trebalo građani mogu da računaju na zaštitu policijskih službenika. I to građani znaju, a nama je to najvažnije", naveli su iz Sindikata.
 
Oni su podsetili da već dugo upozoravaju na vrlo loše stanje sredstava i opreme, da nedostaje zaštitna oprema, da je materijalni status policijskog službenika poražavajući, ali, kako su naveli, Ministarstvo unutrašnjih poslova CG, Vlada i drugi donosioci odluka nisu imali sluha za to.
 
"Podrška je godinama samo deklarativna, a status policije sve gori i gori. Da li je vreme da nas neko čuje", upitali su iz Sindikata.
 
Oni smatraju da "hrabra i nesebična reakcija kolega iz Odeljenja bezbednosti Cetinje zaslužuje poštovanje i duboki naklon".
 
"Ići direktno na puščanu cev nije nimalo lako, ali to neki ne žele da priznaju, ili prosto neće jer im to nije interes", navodi se u saopštenju.
 
Iz Sindikata su pozvali javnost da ne donosi preuranjene zaključke i osude, i da svi zajedno sačekaju rezultate zvanične istrage, dodajući da će tek nakon toga, imajući sve činjenice, moći da se napravi ozbiljna analiza čitavog događaja.
  • Laik

    23.08.2022 02:39
    Na pušku
    Kao što je dobro rekao, uvaženi, aktivista Sindikata, nije lako ići “na pušku”, pogotovo pištoljem kalibra 9mm, kojim su, na udaljenosti većoj od 15 metara, u stvarnom okršaju, sposobni da se bore isključivo vrhunski rukovaoci kratkim oružjem, iz kog su, uz kvalitetnu obuku, ispalili na hiljade metaka. U Regionu ovakvu obuku, prođe zanemarljiv broj policajaca, naravno, pripadnika jedinica specijalne namene. Ipak pet „rupa“ u telu ubojice dokazuje da se nije sedelo „skrštenih ruku“. Zato ću poručiti vrlim kritičarima i „znalcima“, da malo predahnu sa svojim lupetanjima, dok se situacija, ako Bog da, potpuno ne razjasni.
  • Banderaš

    16.08.2022 21:01
    Kvalitet
    Dobra kritika je najbolji put ka boljem kvalitetu. To što je u srbiji svaka kritika ugašena,cenzurisana i zabranjena,je jasan znak da živimo u dubokoj,smrdljivoj septičkoj jami koja će jednoga dana explodirati jer ne postoji dijalog,uvažavanje kritike,niti pristojno ponašanje koje će amortizovati negativnu energiju koja se akomulira u građanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet