Izgorelo 10.000 hektara u Nacionalnom parku El Kala u Alžiru

Gotovo svi šumski požari koji su poslednjih dana izbili u severnom delu Alžiru su ugašeni, saopštili su danas vatrogasci i dodali da je izgorelo više od 10.000 hektara u Nacionalnom parku El Kala.

"U poslednjih 48 sati vatrogasci su intervenisali na 51 požaru, u 17 okruga i još se gase dva požara na zapadu zemlje", navela ja alžirska civilna zaštita.

U tim požarima je stradalo 37 ljudi, prema zvaničnim podacima, dok lokalni mediji pominju i da ima nestalih.

U Nacionalnom parku El Kala, koji ima jedinstven ekosistem u mediteranskom basenu i koji je klasifikovan kao rezervat biosfere, poslednjih dana je izgorelo više od 10.000 hektara.
 
Park koji je na spisku Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESKO), proteže se na površini od oko 80.000 hektara i dom je nekoliko stotina vrsta ptica, sisara i riba.
 
Svakog leta sever Alžira pogađaju šumski požari, pojava koja se iz godine u godinu pojačava pod uticajem klimatskih promena, što dovodi do suša i toplotnih talasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.