Osuđeni pedofil kaznu služio u Udruženju za decu sa poteškoćama u razvoju

Muškarac iz Slavonije, koji je osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje pastorke, kažnjen je društvenokorisnim radom, i to u Udruženju za rad sa decom sa poteškoćama u razvoju.
Osuđeni pedofil kaznu služio u Udruženju za decu sa poteškoćama u razvoju
Foto: Pixabay
On je osuđen da taj rad obavlja u jednom slavonskom gradu, a tamo ga je poslala Kancelarija za uslovnu kaznu Ministarstva pravosuđa u Osijeku.
Kako je objavio 24sata, osuđeni pedofil tamo je nekoliko meseci obavljao fizičke poslove, poput košenja trave, popravljanja ograde i bojenja sprava za igranje u zabavno-edukativnom parku izgrađenom isključivo za rad sa decom sa poteškoćama u razvoju.
Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica danas je novinarima rekao kako je očito došlo do greške i da će sve ispitati.
 
Na pitanje da li je tako nešto zakonski nemoguće, rekao je da ne zna, ali da je svakako potrebno videti da li je to sistemska greška i da, ako jeste, treba menjati zakon.
 
"Uvek je odgovornost na Kancelariji za uslovnu kaznu. Očigledno je došlo do greške", rekao je Malenica.
 
Inače, muškarac je dobio 11 meseci zatvora za krivično delo organizovanog snimanja dečje pornografije i dodatnih 11 meseci za krivično delo bludnih radnji nad detetom mlađim od 15 godina i zlouporabe porodičnih odnosa.
 
Sud je te dve kazne preinačio u jedinstvenu kaznu od 11 meseci zatvora. Međutim, umesto zatvora, dobio je 11 meseci rada za opšte dobro, i poslali su ga u udruženje za rad sa decom sa poteškoćama.
  • Bunny

    02.09.2022 07:33
    Sve gore od goreg
    Neverovatno, cela priča je neverovatna. Kao prvo dobio 11 meseci za blidne radnje nad detetom čime je rom detetu ostavio traume za ceo život. Onda je ta kazna spojena s drugom, što je praktično prepolovljava.
    Nakon toga umesto zatvora, društveno korisni rad. I povrh svog tog ludila u ustanovi takvoj.
    U normalnoj zemlji bi leteli otkazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.