Bajden traži dodatne 22 milijarde dolara zbog pretnje od novog talasa kovida

Bela kuća je zatražila od Kongresa dodatnih 22,4 milijarde dolara da se održe programi testiranja na koronu i vakcinacija, koje smatra neophodnim.
Bajden traži dodatne 22 milijarde dolara zbog pretnje od novog talasa kovida
Foto: Pixabay

Upozoravaju da će morati da se prave "teški kompromisi" zbog potencijalnog dolaska novog talasa kovida-19 na jesen.

Zahtev je stigao u vreme kada zdravstvene vlasti, koje su u četvrtak preporučile nove verzije vakcina Fajzera i Moderne protiv kovida-19, pripremaju novu kampanju za buster doze.
Nije sigurno da će Kongres pristati na zahteve predsednika Džoa Bajdena pošto su poslanici već mnogo sredstava odobrili za pandemiju i zato što se sve više utvrđuju po partijskoj liniji uoči izbora na sredini mandata u novembru.
 
Prethodni zahtev za dodatna sredstva je još blokiran i vlada je morala da uzima sredstva namenjena za hitne potrebe da odgovori na još hitnije potrebe, navodi se u jednom dopisu administracije.
 
Program isporuke besplatnih testova na kuću takođe je suspendovan danas zbog nedostatka sredstava.
 
Vlada ima još raspoloživih testova u rezervi ali nedovoljno ako dođe do novog skoka zaraze ove jeseni, rekao je jedan vladin zvaničnik u brifingu za novinre.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet