Mali avion više puta skrenuo sa kursa i srušio se u Baltičko more, u njemu bilo četvoro ljudi

Privatni avion, koji je poleteo iz Španije, srušio se kod obale Letonije u Baltičko more, saopštila je švedska spasilačka služba.
Prema prvim informacijama, u letelici je, osim pilota, bila tročlana porodica.
 
Avion Cesna 551, registrovan u Austriji, leteo je iz Heresa ​​u južnoj Španiji, odakle je poleteo u 12.56 časova bez određene destinacije, navodi se na sajtu FlightRadar24, a prenosi Rojters.
Skrenuo je dva puta, u Parizu i Kelnu, pre nego što je krenuo pravo preko Baltika, prolazeći pored švedskog ostrva Gotland. U 17.37 časova počeo je da naglo gubi brzinu i visinu, pokazao je sajt za praćenje leta.
 
 
"Saznali smo da se avion srušio u more severozapadno od grada Ventspilsa u Letoniji. Nestao je sa radara", rekao je portparol švedske spasilačke službe.
 
Helikopter litvanskih vazduhoplovnih snaga poslat je na mesto nesreće radi traganja i spasavanja na zahtev susedne Letonije, rekao je portparol litvanskih vazduhoplovnih snaga. Portparoli letonskih službi za kontrolu letenja i spasavanja nisu bili odmah dostupni.
 
Borbeni avioni NATO su ranije poleteli da prate avion, rekao je portparol litvanskih vazduhoplovnih snaga Rojtersu. Švedska spasilačka služba saopštila je da su prijavili da se niko nije mogao videti u kokpitu Cesne.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet