Predsednik Kine: Armija bi trebalo da se priprema za stvarna ratna dejstva

Kineska narodnooslobodilačka armija trebalo bi da se fokusira na pripreme za stvarna ratna dejstva, poručio je kineski predsednik Si Ðinping.
Predsednik Kine: Armija bi trebalo da se priprema za stvarna ratna dejstva
Foto: Pixabay
Si je posebno naglasio da bi oružane snage trebalo da se "usredsrede na pripreme za učešće u stvarnim neprijateljstvima" predočivši da bi se trebalo čvrsto držati puta realizacije ranije zacrtanih ciljeva reforme.
To je poručio  učesnicima seminara o reformi nacionalne odbrane i oružanih snaga NR Kine koji se održava u Pekingu.
 
Kineske vlasti su 2015. godine saopštile da nameravaju da značajno reformišu svoje oružane snage kako bi povećale njihovu efikasnost.
Si Ðinping, kako kaže, pokušava da stvori ultramodernu vojsku, koja bi bila u stanju, ako je potrebno, da odbije svakog neprijatelja, navodi se.

Teme

kina

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet