Modni kreatori pozvali na glasanje protiv ekstremne desnice u Italiji

Italijanski modni kreatori i influenseri na društvenim mrežama koriste Nedelju mode u Milanu da mobilišu italijansko javno mnjenje protiv ekstremne desnice uoči parlamentarnih izbora.

Ankete pokazuju da bi postfašistička partija "Italijanska braća" (Fratelli d’Italia) Đorđe Meloni mogla da osvoji najviše glasova, iako se predviđa mali odziv birača.

Umetnički direktor modne kuće Valentino Pjerpaolo Pičoli, Donatela Versaće i influenserka Kjara Feranji pozvali su putem društvenih mreža građane da sutra izađu na glasanje.
 
"Idite na glasanje, izbori su veoma važni za našu zemlju! 25. septembra glasajte da zaštitite stečena prava, misleći na napredak i gledajući u budućnost", pozvala je na Instagramu Donatela Versaće, koja učestvuje u Nedelji mode u Milanu.
Pičoli, koji se predstavlja kao "čovek levice", pozvao je mlade da glasaju.
 
"Veoma sam besan na pomisao da postoje ljudi, ljudska bića koja se plaše posledica ovih izbora. Nadam se da će svi mladi od 18 i više godina glasati 25. septembra, jer ne smemo ni milimetar da odstupimo od naših stečenih prava", rekao je Pičoli reagujuće na izjave Melonijeve.
 
Kjara Feranji je pozvala milione svojih pratilaca na Instagramu i Tiktoku da brane "pravo žena na abortus, pravo LGBT osoba da ne budu vređane i diskriminisane… i pravo da se dete oseća da pripada Italiji iako je dete stranaca".

Modne kuće koje predstavljaju svoje kreacije u Milanu navele su da su organizovale modne revije tako da bi učesnici i gledaoci mogli da se vrate svojim domovima za glasanje.

  • shw

    25.09.2022 11:20
    Niko nije diskriminisan i na zapadu vrlo cesto mozete sresti konzervativne autovane gejeve. O diskriminaciji stranaca vezano za Italiju nikad nisam cuo nista lose,bar kad je u pitanju srpska zajednica koja u Trstu npr. zivi jos od 17 veka. Pravo na abortus je vec diskutabilno i problem sa desnicom i levicom je sto ne postoji nikakva ravnoteza po tom pitanju,jedni su za abortus do te mere da ga reklamiraju a drugi ga zabranuju potpuno.
    Mora da postoji ravnoteza u svetu i u drzavama gde se potezu ovakva pitanja a pogotovo u svim medijima i drus.medijima koji su u velikoj meri zagovornici ekstremno liberalne agende.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.