Dodik: Republika Srpska će za 30 godina biti nezavisna, ujedinjena sa Srbijom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom.
Dodik: Republika Srpska će za 30 godina biti nezavisna, ujedinjena sa Srbijom
Foto: 021.rs
Dodik je ocenio da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekat, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procena.
"Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu", naveo je Dodik, prenosi RTRS.
Dodik je istakao da je ponosan na kontakt koji ima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
 
"On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savetu bezbednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može da pomogne", rekao je Dodik. 
  • Vlada

    28.09.2022 17:20
    @Coa

    Svakome ko hoće "sve Srbe u jednoj državi" fali ambicije. Za vas je najbolje da svi živite u nijednoj državi.
  • Vojvosađanin

    28.09.2022 03:51
    Svoje ne dam, tuđe mi ne treba
    Kako ja to vidim, on hoće zarad svojih ličnih nacionalističkih ideja da stvori sebi etnički čistu nacionalnu državu od dela druge suverene države (Bosne) pa da je potom širi na račun moje zemlje - Srbije! Samo ti sanjaj druže a od Srbije od**bi.
  • Realno

    26.09.2022 19:48
    Trenutnim tempom će i za pola tog vremena cela Republika Srpska doći u Novi Sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.