Dodik: Ili me pratite na putu u nezavisnost ili pristanite da budete potlačeni

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Zapad zadržao stare težnje da upravlja Bosnom i Hercegovinom.
Dodik: Ili me pratite na putu u nezavisnost ili pristanite da budete potlačeni
Foto: 021.rs
Dodik je za Pink rekao da se "bori da se održi samobitna samostalnost Republike Srpske", dodavši da je njegov cilj nezavisna Republika Srpska.
"Ili me pratite u ovome, idemo u nezavisnost, ili pristanite da budete potlačeni, šta vam ja tu mogu. U svakom slučaju mislim da tu moju politiku koju sam vodio do sada značajan deo naroda podržava i razume", ocenio je on.
Dodik je naglasio da je važno da Republika Srpska ostane stabilna i zahvalio se predsedniku Srbije Aleksdandru Vučiću za podršku koju je dao Republici Srpskoj.
 
Govoreći o svom nedavnom susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, on je rekao da su razgovarali o svemu.
 
"Njegova poruka je da on ceni i podržava prijatelje, da ih ceni i da će im u svemu pomoći…. Rekao mi je da je veoma važno što održava redovne kontakte i sa predsednikom Vučićem i što Srbija ima ovakvu politiku. Rekao je da razume poziciju Republike Srpske", naveo je Dodik.
Govoreći o pritiscima Zapada na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, on je kazao da se u današnje vreme pokazuje da je "jako važno imati stabilnog vođu i lidera".
 
"Vučić je nesumnjivo jedan od najvažnijih lidera u Evropi, bez obzira na to što Srbija nije u Evropskoj uniji. On pokazuje vođstvo koje se primećuje", rekao je Dodik.
  • a

    01.10.2022 22:47
    @Paja
    Pajo to oni kazu da ne biste od njih stvarali novu naciju,jer su vekovima bili tlaceni samo zato sto su ostali privrzeni Srbiji i svom identitetu, a porekla se stidi samo onaj koji ne zna da su pre sto godina skoro svi Srbi bili pezanti u Srbiji i van nje. Kladim se da vi imate poreklo sa pedigreom...ha,ha
  • Paja

    29.09.2022 22:20
    Kaze mi sin pre par godina na upisu fakulteta,nakon sto sam ga pitao kakve kolege ima- Ima nekih likova iz neke republike srpske , To ti je Bosna i Hercegovina,jedan deo,samo se prezeravaju,stide se svog porekla,odgovorih. Jadna je zemlja u kojoj postoje samo kockarnice i poljoprivreda,a radnici im preko slovenskih i hrvatskih krvopija rade u Nemackoj.Oni drugi,"sposobni" uhlebili su se u Srbiji u javnim preduzecima. Takvu teritoriju vodi ovakva osoba
    ( ne smem koristiti prave reci). Buducnost,kao i Srbije -cista nula .
  • Ranko

    29.09.2022 21:42
    Pod tobom jedino dizel i galens profitiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet