Dodik lice razdora: Svi koji mogu, a ne dođu na miting 25. oktobra, protiv su Republike Srpske

Milorad Dodik nastavio je da daje izjave kojima dodatno deli narod u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj.
Dodik lice razdora: Svi koji mogu, a ne dođu na miting 25. oktobra, protiv su Republike Srpske
Foto: 021.rs
Srpski član Predsedništva BiH u tehničkom mandatu i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da su protiv Republike Srpske svi oni građani ovog entiteta BiH koji mogu, a neće doći na miting vladajućih stranaka 25. oktobra u Banjaluci.
 
"Proteklih dana mnogo ljudi od mene tražilo da se održi miting kako bi narod izrazio svoju volju. Očekujemo mnogo ljudi, sve one kojima je stalo da srpski narod ovde odlučuje sam o sebi. Oni koji mogu da dođu, a neće – protiv su Republike Srpske", rekao je Dodik u Višegradu, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.
On je najavio da će na tom mitingu biti doneti određeni stavovi, koji će biti smernice za politiku u narednim godinama, dodavši da će se raditi "na jačanju subjektiviteta Republike Srpske i vraćanju nadležnosti za izbore na entitetski nivo".
 
"To znači da će izborni zakon RS dati pravo da Republika Srpska putem izborne komisije provodi lokalne, kao i izbore za Narodnu skupštinu i predsednika RS, a ne CIK koji inače po Ustavu nema to pravo", naveo je Dodik.
Dodao je da "neki iz (opozicione stranke) SDS-a i PDP-a potrudili da suvereno pravo naroda da odlučuje na izborima prenesu nekim neodgovornim ljudima u Sarajevu, koji se loše odnose prema svemu što je u Republici Srpskoj".
 
Posle dva protesta opozicije u Banjaluci održana, zbog, kako su naveli, izborne krađe 2. oktobra, vladajući SNSD je zakazao miting za "odbranu narodne volje" 25. oktobra u najvećem gradu RS.
CIK BIH je 10. oktobra donela naredbu za ponovno brojanje glasova za predsednika RS, zbog, kako su obrazložili brojnih nepravilnosti na tom izbornom nivou.
 
Tada je CIK prestao da objavljuje rezultate izbora za predsednika RS, prema kojima je Dodik imao prednost od oko 30.000 glasova u odnosu na opozicionu kandidatkinju Jelenu Trivić.
  • Sabahudin

    25.10.2022 06:32
    Omerović
    Odakle i kad kreću autobusi iz NS pa da idemo na miting? Kad ovi kod nas ništa ne organizuju, da skoknemo malo u RS... Priča se da će za goste iz NS biti ćevapi umesto sendviča sa podrigušom...
  • Nele

    24.10.2022 18:14
    Najveca lopurda od svih političara.Opljačkao je pola RS.Kpliko je njegovo bogatstvo ni on sam nezna jer se njegovo bogatstvo vodi na bezbroj osoba.Ti RS sigurno neceš da sačuvaš.Prodaceš je za velike pare.
  • Kuzman

    23.10.2022 16:20
    A oče doći Vučić ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.