Odluka o utvrđivanju rezultata izbora u RS biće doneta naknadno

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donela je večeras Odluku o utvrđivanju i objavi rezultata Opštih izbora u BiH.
Odluka o utvrđivanju rezultata izbora u RS biće doneta naknadno
Foto: 021.rs

Odluka o utvrđivanju rezultata izbora za predsednika i potpredsednike Republike Srpske biće doneta naknadno, javila je državna televizija (BHRT).

Rok za žalbe je tri dana i ističe u utorak 25. oktobra u ponoć, a kako je saopšteno, protokol CIK BiH radiće i sutra, u nedelju, od 8 -16 sati.

Centralna izborna komisija BiH je prethodno odbila zahtev Jasmine Aganović za poništavanje izbora u Republici Srpskoj, zahtev Nebojše Vukanovića da se onavi kontrolno brojanje glasačkih listića za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i zahtev Bosanse stranke (BOSS) za poništavanje izbora za Predsedništvo Bosne i Hercegovine, navodi BHRT.
 
Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) objavila je da je Centralna izborna komisija BiH večeras nije utvrdila preliminarne rezultate izbora za predsednika i potpredsednike Republike Srpske i da će to, kako je rekao predsednik CIK Suad Arnautović, „učiniti kada se steknu uslovi za to“.
 
Arnautović je rekao da je Glavni centar za brojanje nije okončao kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsednika i potpredsednike RS.
 
"Od 2.239 biračkih mesta u izbornoj jedinici Republika Srpska, prema naredbi CIK za kontrolno ponovno brojanje, obrađeno je 1.070 biračkih mesta iz 13 opština, odnosno gradova", rekao je Arnautović.
 
Kako je rečeno na večerašnjoj hitnoj sjednici CIK, rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biće utvrđeni dopunskom odlukom nakon što se steknu uslovi za to.
 
Ova odluka je usvojena jednoglasno na večerašnjoj hitnoj sednici Komisije, a kako navodi RTRS, predsednik CIK BiH Suad Arnautović zakazao je novu hitnu sednicu na kojoj će se utvrditi i objaviti rezultati opštih izbora u BiH.
Predsednik SNSD i kandidat za predsednika RS Milorad Dodik najavio je ranije da će protiv svih članova CIK BiH biti podnete krivične prijave ukoliko danas ne budu objavljeni preliminarni rezultati izbora za predsednika RS.
 
Centralna izborna komisija je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredila otvaranje vreća i ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mestima u RS za predsednika i potpredsednike Republike Srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet