Napadač provalio u kuću Nensi Pelosi i prebio njenog supruga

Dejvid Depap koji je danas provalio u kuću predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi i udarao čekićem njenog supruga zapravo je tražio nju i uzvikivao je "Gde je Nensi, gde je Nensi".
To su agenciji Asošiejted pres rekla dva izvora bliska istrazi koja su želela da ostanu anonimna.

Dešavanja u kući Pelosijevih jezivi su odjek pokliča koji su se čuli prilikom napada pobunjene mase na Kapitol u Vašingtonu 6. januara 2021. godine. Tada su demonstranti, u nastojanju da spreče izbor Džozefa Bajdena za predsednika SAD lutali po zgradi Kongresa, tragajući upravo za Nensi Pelosi, koja je, kao i Bajden, članica Demokratske stranke SAD.

Provalnik, koji je upao u kuću Pelosijevih u San Francisku, izudarao je čekićem Pola Pelosija (82) na kojeg je naleteo dok je tragao za njegovom suprugom i uzvikivao njeno ime.
 
Prema rečima dva AP-ova izvora, od udaraca po glavi i telu, Pol Pelosi je zadobio masnice, ozbiljne otekline i druge povrede. Napadač je uhvaćen, identifikovan kao Dejvid Depap i u pritvoru je.
 
Prema rečima portparola Nensi Pelosi, Drua Hamiltona, očekuje se da će se njen suprug u potpunosti oporaviti.    
 
"Predsednica Predstavničkog doma i njena porodica zahvalni su onima koji su prvi došli u pomoć, kao i lekarima i žele privatnost u svome domu", dodao je Hamilton.
 
Napad pokreće pitanja o bezbednosti članova Kongresa i njihovih porodica. U 2021. godini, policija Kapitola je ispitala oko 9.600 pretnji članovima Kongresa, a bilo je i fizičkih nasrtaja na njih. 
 
Do napada je došlo samo 11 dana pred tzv "midterms" izbore za Kongres na kojima su kriminal i javna bezbednost među ključnim temama za glasače.

Teme

SAD
  • 313

    29.10.2022 17:18
    Nije čudno
    Napadač je, kako to u erici kažu, red neck. Takvih je dosta bilo prilikom napada na Kapitol. U svakom slučaju napadača treba primerno kazniti.
  • Istina

    29.10.2022 10:59
    Možda
    Dobro je da nije Kinez sa Tajvana
  • Milos

    29.10.2022 08:49
    Bezbedno
    Bezbedna Amerika, nema šta. Mada Pelosi provocira pola sveta a i kod kuće..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet