Nataša Pirc Musar prva predsednica Slovenije

Nataša Pirc Musar, nezavisna kandidatkinja, postala je prva predsednica Slovenije.
Ona je u drugom krugu predsedničkih izbora osvojila 53,91 odsto glasova.

Na osnovu prebrojanih 90 odsto glasačkih listića, Pirc Musar je osvojila 53,91 odsto glasova dok je njen protivkandidat, desničar i šef diplomatije u vladi prethodnog premijera Janeza Janše, Anže Logar, osvojio 46,09 odsto glasova, javlja agencija STA.

U drugom krugu predsedničkih izbora na birališta je izašlo 50,58 odsto registrovanih birača.
 
Logar je prvom krugu 23. oktobra osvojio 33,96 odsto, dok je Pirc Musar osvojila 26,85 odsto glasova.
  • Drugi pokušaj

    14.11.2022 09:50
    Pa to je isto kao i kod nas!
    Mi imamo 52.g. predsednika, najboljeg studenta u istoriji prava, bez dana radnog staža, nije se bavio zaštitom podataka i ljudskih prava pri EU, '95 je držao govor u Glini da će Glina zauvek biti deo Velike Srbije 5 meseci pre kapitulacije i egzodusa stanovništva.
    Bio je novinar na Palama tokom Sarajevo Safarija.
    Bio je ministar informisanja u vladi koja je dovela do bombardovanja, zatvaranja medija, kada se dogodilo ubistvo novinara na Usrks tokom bombardovanja, uselio se u državni stan u sred bombardovanja dok smo gubili Kosmet, zaključao se 3 dana u stan nakon protesta protiv pokradenih izbora 05.10., napio se kada su ubili prvog demokratski izabranog premijera, duplo je povećao javni dug Srbije za vreme svoje 10-godišnje vladavine, zadužio je Srbiju 32 mlrd. Eura, ustupio je Kosmetu granice, el.en.sistem, Gazivode, rasprodao je zemlju, vodu i vazduh stranim prljavim industrijama, uništio je sudstvo, policiju, tužilaštvo, školstvo, EPS i sada hoće da menja Ustav da ostane da vlada doživotno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet