FOTO Dve rakete pale na Poljsku, poginulo dvoje ljudi: Hitna sednica Saveta za odbranu

U poljskom selu Pševodovu, nedaleko od granice sa Ukrajinom u popodnevnim časovima došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dve osobe.
Poljska vlada potvrdila je da su dve osobe stradale u eksploziji na istoku zemlje, ali nije precizirala šta je njen uzrok. Vašrava je večeras odlučila i da podigne borbenu gotovost.
 
Visoki američki obaveštajni zvaničnik izjavio je da su ruski projektili pali u Poljsku, članicu NATO-a, i da su tom prilikom dve osobe poginule, prenosi AP. Rusija je to demantovala.
 
Kako javlja reporter poljskoj Radija Zet, prve nezvanične informacije sugerišu da se radi o dve zalutale rakete koje su pogodile sušare za žito.
Portparol poljske vlade Pjotr Miler nije odmah potvrdio informaciju, ali je rekao da najviši zvaničnici zemlje održavaju hitan sastanak zbog "krizne situacije", navodi AP.
Poljski premijer Mateuš Moravjecki sazvao je danas hitan sastanak Komiteta Saveta ministara za nacionalnu bezbednost i odbranu. 
 
 
Poljski zvaničnici su naveli da je uzrok eksplozije još uvek nepoznat, ali je poljski radio ZET javio da su dve zalutale rakete pale na grad i izazvale eksploziju.
 
"Dve osobe su poginule. Policija, tužilaštvo i vojska su na licu mesta. Nezvanično: vojni avioni su podignuti sa aerodroma kod Tomašova Lubelskog", naveo je reporter Marijuš Girševski na Tviteru.
 
Portal "Visegrad24" prenosi da je poljsko vazduhoplovstvo mobilisalo borbene avione.
 
Zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država tvrdi da su pale ruske rakete, prenosi britanski Gardijan.
  • Ssy

    16.11.2022 17:03
    Ima li dovoljno pameti?
    Možda neko sa strane pokušava da zakuva situaciju. Sve je moguće u svetu gde je novac iznad svega. U svakom slučaju ratne igre nikada nemaju dobar epilog.
  • Namil, Okram

    16.11.2022 12:22
    Ala su se nepismeni natolisci odmah uzjogunili. Dobili zadatak. I novi elan kada su videli šubaru i gunj.
  • BoeserWolf

    16.11.2022 08:49
    Zebra
    15.11.2022 • 21:17
    Ukrajina najzad našla način da uvuče Poljsku u rat.

    Da, kao sto je Ukrajina dovela hiljade ruskih trupa u svoju zemlju, uništila infrastrukturu, energetiku, vodosnqbdevanje, pobila svoje civile, sve Ukrajina uradila, Rusija veze nema sa tim.
    Stvarno treba biti moron, pa verovati informeru i hepiju kao sto ti veruješ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet