FOTO: Opasna snežna oluja sa efektom jezera paralisala delove države Njujork, dvoje umrlo

Opasna snežna oluja sa tzv. efektom jezera paralisala je zapadne i severne delove američke savezne države Njujork.
Dve osobe su stradale od srčanog udara dok su čistile sneg, čija je visina na nekim mestima dostizala gotovo jedan metar.
Ozbiljnost oluje veoma je varirala zahvaljujući bizarnom fenomenu "efekta jezera" koji podrazumeva ledene vetrove koji kupe vlagu sa toplijih jezera i izručuju sneg u uskim trakama.
Žitelji nekih delova grada Bafala probudili su se uz huk vetra, jaku vejavicu i povremene udare grmljavine, dok je samo nekoliko kilometara severno napadalo tek nekoliko centimetara snega, i kroz pukotine u oblacima videlo se plavo nebo.
 
Najgorih padavina do sada je bilo južno od grada. Škole su zatvorene, kao i železničke stanice u Bafalu, Nijagara Folzu i Depjuu. Na međunarodnom aerodromu Bafalo Nijagara mnogi letovi su otkazani.
 
 
Oluja je, smatra se, kriva za dva smrtna slučaja, rekao je zvaničnik okruga Iri Mark Polonkars. Kako je on napisao na Tviteru, ove smrti su "u vezi sa srčanim udarima usled napora da se očisti sneg".
 
Guvernerka države Njujork Keti Hočul juče je proglasila vanredno stanje u njenim zapadnim delovima, uključujući naselja duž istočnih obala jezera Iri i Ontario.
 
Vanredno stanje se odnosi na 11 okruga, a teški kamionski saobraćaj je zabranjen duž jedne deonice međudržavnog autoputa 90.
  • /

    19.11.2022 14:16
    /
    videcemo kako ce srbi reagovati kada im padne 1 cm snega
  • stop agendi

    19.11.2022 11:56
    Toliko o globalnom zagrevanju
  • samo pitam

    19.11.2022 10:31
    Da li je to,možda: padne sneg ne da prekrije breg,nego da svaka “zver” pokaže trag.
    Da li će tako biti i sa panterom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet