EU sprema deveti paket sankcija Rusiji - "da je udare tamo gde boli"

Evropska unija priprema deveti paket sankcija Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
EU sprema deveti paket sankcija Rusiji  - "da je udare tamo gde boli"
Foto: Beta/AP
"Naporno radimo na tome da udarimo Rusiju tamo gde boli da dodatno oslabi njenu sposobnost da vodi rat u Ukrajini i danas mogu da objavim da radimo punom parom na devetom paketu sankcija", rekla je Fon der Lajen.
"Uverena sam da ćemo vrlo brzo odobriti globalno ograničenje cena ruske nafte sa grupom G7 i drugim velikim partnerima. Nećemo stati dok Ukrajina ne pobedi Putina u njegovom ilegalnom i varvarskom ratu", rekla je ona.
Fon der Lajen nije iznela detalje o merama koje će obuhvatiti devetu rundu sankcija.
 
Osmi paket sankcija dobio je konačno odobrenje prošlog meseca i uključuje više ograničenja u trgovini čelikom i tehnološkim proizvodima.
  • Логичар

    24.11.2022 21:25
    Значи забраниће ЕУ увоз балалајки, Руси су га угасили.
  • Imre

    24.11.2022 18:23
    Ruska vlast vise i nema cime da ucenjuje Evropu.
    Ruski narod zivi u bedi i dalje a dozivotni putin lupeta.
    EU ima samo nesto malo manju ekonomiju od kineske.
    Ima 3 puta vise stanovnika od Rusije.
    Nije ugrozavala teritoriju Rusije, pozivala je Rusiju na saradnju i pridruzivanje. Poljska je npr. super prosla u EU, Ukarajna bi isto tako i sta onda hoce vise ruska vlast.
    EU je Rusija dobrodosla ali i ne treba joj. Ako zele nek nastave izolacionu politiku kao SSSR. I tad je vrhuska tamo divno zivela.

  • Srbenda

    24.11.2022 15:48
    Srbčići, pobrkali ste lončiće.
    Ići će sarmat zato što je pao Krim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet