Aktivisti počeli da se lepe i za piste, u Berlinu bili obustavljeni letovi

Berlinski Brandenburški aerodrom saopštio je da je zatvorio svoje piste za poletanje i sletanje aviona jer je nekoliko ljudi bez odobrenja izašlo na njih.
Aktivisti počeli da se lepe i za piste, u Berlinu bili obustavljeni letovi
Foto: Pixabay
Saobraćaj je posle nekog vremena ponovo uspostavljen.
Grupa "Poslednja generacija", koja se protivi klimatskim promenama, saopštila je da su se njeni aktivisti "zalepili" za podlogu.
Aktivisti su pozvali javnost da prestane da koristi avione za putovanja, a vladu da prestane da subvencioniše ovaj vid prevoza.
 
Berlinska policija saopštila je da su aktivisti ušli u deo aerodroma koji je zatvoren za javnost i da su se neki od njih "zalepili" za podlogu.
 
Aerodromski potrparol rekao je da je policija privela aktiviste, ali da su piste zatvorene da bi se proverilo ima li na njima još ima ljudi.
  • Lucifer

    27.11.2022 08:46
    Da je u tom mlmentu neki avion hitno trebalo da sleti ne znam šta bi bilo. Ono, Berlin ima 2 aerodroma, ali nije to svuda slučaj. P.s. ove klince sa lepkom i muzejske teroriste ne treba mešati sa našim. Mi imamo razloga za brigu i vrlo realne probleme.
  • Мунгос

    26.11.2022 12:06
    Активисти су заслужили бенефицирани радни стаж.
  • Sto

    25.11.2022 12:18
    @Trgic
    Sto budalo? Sta ti znas o onome sto oni znaju i za sta se bore?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet