Mađarska zbog skupih energenata zatvara biblioteke, muzeje, nove stadione...

Drastičan porast cena energenata prisilio je Mađarsku na zatvaranje biblioteka, pozorišta, bazena i novih stadiona preko zime, javlja AFP.
Mađarska zbog skupih energenata zatvara biblioteke, muzeje, nove stadione...
Foto: Pixabay
Novi stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugom popisu građevina koji više ne mogu da se nose s rastućim cenama energenata.
Sekešfehervar (Stoni Beograd), jedan od najbogatijih gradova u Mađarskoj, kojim upravljaju članovi Orbanove stranke, jedan je od mnogih koji zatvara svoje muzeje, biblioteke i pozorišta preko zime. 
Gradonačelnik Andras Cser-Palkovics najavio je da će i novi stadion, koji može da primi 14.000 gledalaca, ovog meseca biti zatvoren zbog ušteda.
 
"Javni prostori su ono što čini grad. Niko nije srećan zbog ovih mera, ali ljudi prihvataju da su potrebne", rekao je za AFP Cser-Palkovics.
  • @AV

    29.11.2022 16:55
    Kad nemaš onda si siromašan i nesposoban a kad imaš onda si bahat. Kako god okreneš ne valja. Ako na Zapadu štede ima da se sramimo što trošimo, ako tamo troše to je zato što su uspešni i pametni. Nikako da uhvatimo korak a zna se: "Kad se kralj smeje - svi se smeju; kad kralj plače - svi plaču. Nije mi drago razbacivanje za Novu godinu ali nije to niko ovde smislio.
  • Apsurdistan

    29.11.2022 09:39
    14.000 gledalaca ... ? Pih! Amater! Sada ćeš videti koliki ima MOJ populistički lider nacionalni stadion!!!
    I dok vi zatvarate taj mali pišljivi stadion- ma On će bre tek da počne da gradi Nacionalni stadion da svima pokaže koliko je Srbija jača od krize iako imamo najveću inflaciju u Evropi i to inflaciju koja je kod nas počela pre početka rata u Ukrajini zbog ovih, kažu Norvežani - loših VKV V.D. sa kupljenom diplomom upravljačkih kadrova. Ko li ih je samo postavio tu ?!
  • AV

    29.11.2022 09:33
    U NS-u ce biti novogodisnja rasveta, tako da kod nas se bahati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet