Sedmoro dece u Velikoj Britaniji umrlo od infekcije bakterijom streptokoka A

Roditeljima u Velikoj Britaniji saopšteno je danas da budu na oprezu nakon smrti sedmog deteta u toj zamlji od retkog invazivnog oblika infekcije bakterijom streptokoka A.
Sedmoro dece u Velikoj Britaniji umrlo od infekcije bakterijom streptokoka A
Foto: Pixabay
Britanski ministar zdravlja Nadim Zahavi rekao je da roditelji treba da vode računa o simptomima, iako je većina slučajeva zaraze tom bakterijom veoma blaga, preneo je britanski list Gardijan.
"Najčešće je oblik zaraze veoma blag, ali je bakterija veoma zarazna, i zato je važno podstaći roditelje da paze na simptome, kao što su temperatura, glavobolja ili osip na koži", rekao je Zahavi.
Lekarka opšte prakse u Oksfordu Helen Solzberi je rekla za Gardijan da roditelji moraju da budu na oprezu kako bi što ranije kod dece uočili simptome poput konstantno povišene temperature, letargije, klonulosti, nedostatka apetita i mokrenja...
 
"Posmatrano iz roditeljske perspektive, zaista je teško reći da li se radi o običnoj upali grla ili uvodu u nešto ozbiljno", rekla je Solzberi.
 
Bakterija Streptokoka A može izazvati različite zdravstvene probleme, mahom blagih, ali mogu uključivati šarlah i invazivnu bolest izazvanu streptokokom A (iGAS).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet