Roditelji učenika koji su se otrovali hranom na Jahorini podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih

Roditelji učenika Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora podneli su krivičnu prijavu protiv direktorke te škole, više turističkih agencija, kao i NN osoba zbog trovanja đaka na Jahorini u maju.
Roditelji učenika koji su se otrovali hranom na Jahorini podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih
Foto: Pixabay
Prijava, koja je prosleđena i medijima, upućena je Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske protiv NN lica, direktorke škole Gorane Bosančić, te turističkih agencija "Kompas turs" i "Unis turs" iz Banjaluke i "Prevoz Vuković" iz Kozarske Dubice.
Prijava je podneta u ime 31 učenika.
Tokom škole u prirodi na Jahorini u maju ove godine više od 30 učenika OŠ "Petar Kočić" iz Prijedora, smeštenih u hotelu "Nebojša", dobilo je stomačne tegobe, a 18 učenika je završilo na infuziji.
 
Po povratku kući, neki od učenika zadržani su na lečenju u prijedorskoj bolnici. Tada je saopšteno da su uzeti uzorci sa radnih površina iz hotela, kao i vode i hrane koja je služena učenicima, bili uredni.
 
"S obzirom na to da se tragovi hrane lako i brzo mogu ukloniti, roditelji maloletnih učenika, putem punomoćnika su tražili uvid u dokumentaciju iz koje je vidljivo da je sam način organizovanja škole u prirodi bio nezakonit", navedeno je u prijavi.
 
Još je naglašeno da postoji opravdana sumnja da je počinjen niz koruptivnih radnji, dogovaranja u postupku javne konkurencije, što, kako se ocenjuje, kao sistemsku posledicu ima opasnost po zdravlje najmlađih članova društva.
 
Uz krivičnu prijavu dostavljeni su i dokazi koji, kako je navedeno, ukazuju na postojanje krivične odgovornosti direktorke OŠ "Petar Kočić" i direktora turističkih agencija, te brojnih nepravilnosti i zloupotreba u postupku organizovanja škole u prirodi.
 
Navedeno je da su "sva tri ponuđača delovala u dogovoru i da je postupak proveden ’pro forme’", odnosno sve ponude različitih pravnih lica je poslao Mladen Račić, direktor izabranog ponuđača.
  • Bravo

    07.12.2022 19:34
    Tako i treba, deca se potrovala zbog mutljivaca kojekakvih..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.