VIDEO: Argentina se trese, pogledajte kako se slavi pobeda na Svetskom prvenstvu

"Vamos vamos Argentina", zaorilo se najvećim katarskom stadionom Lusail nakon što je Gonzalo Montiel dao odlučujući jedanaesterac u finalu Svetskog prvenstva u kojem je Argentina pobedila Francusku.
Osim Maroka, koji je čitav turnir imao ogromnu podršku navijača, ni jedna druga reprezentacija na ovom prvenstvu nije imala toliku "vojsku navijača". A najveći deo nje ostao je kod kuće, gde su hiljade i hiljade ljudi pratile utakmicu i svakim delom svog tela preživljavale svaki dramatičan trenutak ovog finalnog meča.
Bilo je to neverovatno finale, ali i neverovatna atmosfera na stadionu, prvenstveno zaslugom argentinskih navijača koji su osvojili finale. Agencije prenose da je stadion Luisal na trenutke izgledao kao "La Bombonera" ili "Mas Monumental".
 
Prema nekim procenama, u Dohu je doputovalo oko 40.000 Argentinaca, ali je i većina domaćih navijača bila na strani Argentine. U prestonici Katara pre finala nije bilo moguće kupiti bilo šta s obeležjima Argentine, a teško se dolazilo i do zastava.
 
"U Argentini je fudbal poput religije, a reprezentacja je jedan je od retkih faktora ujedinjenja", kazao je jedan od navijača.
 
 
Jedna od najpopularnijih argentinskih pesama je "Muchachos" koja govori o navijaču koji je rođen u Argentini, zemlji Dijega i Lionela, koji nikada neće biti zaboravljeni. Pevalo se i "Vamos, vamos Argentina", "Soy Argentino", "Volveremos, volveremos a ser campeones".
 
Svetski fotoreporteri bavili su se Argentincima u zemlji, koji su na ulicama, trgovima, pijacama gledali utakmicu. Svakim delom svog bića proživljavali su dramatične trenutke, zaglušujuće pevali, a onda je sve ekplodiralo - Argentina je postala prvak sveta.
 
 
Titula svetskog prvaka žestoko se slavi u celoj Argentini. Pogledajte kako je glavni grad Argentine reagovao na pobedu njihovih reprezentativaca.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet