Besplatan javni prevoz u Skoplju zbog zagađenog vazduha

Građani Skoplja imaće određen period besplatan javni prevoz zbog enormnog zagađenja vazduha.
Besplatan javni prevoz u Skoplju zbog zagađenog vazduha
Foto: Pixabay
Agencija za javni saobraćaj objavila je da se u skladu sa saopštenjem Ministarstva zaštite životne sredine o prekoračenju alarmnog praga za PM čestice aktivira mera besplatnog javnog prevoza.
Prevoz će biti besplatan dok se ne završi alarmantno stanje zbog zagađenosti, što će objaviti nadležno ministarstvo na osnovu rezultata državnog sistema praćenja kvaliteta vazduha u prostoru.
Osim u Skoplju, mere i preporuke protiv zagađenog vazduha ostaju na snazi i u Strumici.
 
U međuvremenu je Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo da se prema izmerenim vrednostima štetnih čestica od 26. decembra ukidaju mere u Gostivaru, Kičevu i Kavadarcima.
 
Već nekoliko dana zaredom Skoplje je u samom vrhu po zagađenosti vazduha u svetu. Veliko zagađenje proteklih dana zabeleženo je i u drugim gradovima u zemlji.
  • Tasić BG

    27.12.2022 11:48
    A u Beogradu kontrole
    na svakih 300 metara gušiš se dok čekaš bus gušiš se u busu i još plaćaš da se gušiš dok čekaš da se gušiš.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.