Erdogan ukinuo starosnu granicu za odlazak u penziju

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je manje od šest meseci pre izbora ukinuo starosnu granicu za odlazak u penziju, što je omogućilo da se više od dva miliona radnika odmah penzioniše.
Erdogan ukinuo starosnu granicu za odlazak u penziju
Foto: Beta/AP
Predsednik je to objavio tokom konferencije za medije na temu starosne granice za odlazak u penziju.
Granica za penzionisanje ranije je iznosila 58 godina za žene i 60 za muškarce.
Još se ne zna koliko će novi penzioni sistem koštati, a Erdogan je objavio da 2,25 miliona ljudi ima pravo na trenutnu penziju.
 
U Turskoj trenutno ima 13,9 miliona penzionera.
  • Milan

    29.12.2022 19:35
    Banksteri
    @V5
    Naravno da ce biti, tu ce banksteri hazari lihvari da utrce koji ce im davati kredite za penzije sada kada je novac skup ima da skidaju kajmak, kao i u Srbiji sto se deo penzija iz zaduzivanja finansira.
  • Zrenjaninac

    29.12.2022 16:48
    Ovo treba uvesti sto pre u Srbiji. Jer mnogo je nas koji nemamo posla i ne mozmo ga nikad ni imati jer smo daleko od Beograda i Novog Sada. Svi koji su dobili tehnoloski visak, a zive dalje od Beograda treba da ranije dobiju penziju, jer jednostavno tu nema nikakvog posla, a da se u javnom sektoru prepolove plate u tu svrhu.
  • /

    29.12.2022 11:44
    /
    mnogo vas je sa crticom.
    zato turci dolaze ovamo da ginu na gradilistu ili u prolazu od amonijaka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.