Autobusima besplatno prevezli stanovnike Pljevalja na Žabljak - da se nadišu svežeg vazduha

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) organizovala je besplatan prevoz autobusima za građane Pljevlja na Žabljak, kako bi boravili na čistom vazduhu.
Autobusima besplatno prevezli stanovnike Pljevalja na Žabljak - da se nadišu svežeg vazduha
Foto: Pixabay
Polazak autobusa bio je zakazan za 11 sati ispred zgrade Opštine Pljevlja, a na Žabljak je otišao veliki broj građana, većinom omladina. Mesta nije bilo za sve zainteresovane, jer nije bilo dovoljno autobusa. Na Žabljak su pošla dva velika autobusa i tri minibusa, navode podgoričke Vijesti.
Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin je Vijestima ranije kazao da će za prevoz građana biti angažovana tri autobusa i da će, ukoliko bude interesovanja građana, slične akcije organizovati i narednih dana.
"U dogovoru sa našim prijateljima sa Žabljaka iz Nacionalnog parka 'Durmitor', Opštine Žabljak i Skijališta Perom Popovićem, Darkom Šljivančaninom i Marinkom Purićem posetiocima iz Pljevalja biće obezbeđeno besplatno korišćenje žičare na Savinom kuku i besplatan ulaz na Crno jezero", kazao je Rovčanin.
 
Ovo je dodatna akcija EPCG u cilju smanjenja uticaja zagađenog vazduha na život i zdravlje građana Pljevalja, pored kratkoročne mere smanjenja januarskog računa za struju od 50 odsto.
 
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore građanima Pljevalja odobrio je dodatni popust od 30 odsto u delu za aktivnu energiju na januarske račune zbog velikog zagađenja vazduha.
 
To je na svom fejsbuk profilu objavio izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.
 
"Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) obaveštava javnost da je Odbor direktora doneo odluku da se kupcima iz kategorije 'Domaćinstva' na teritoriji opštine Pljevlja za mesec januar odobri dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto, što bi, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati s ukupnim popustom od 50 odsto. Ova mera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova", napisao je Rovčanin.
 
Pozvao je kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalj kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, "kako bismo, zajedničkim snagama, doprineli poboljšanju situacije u ovoj opštini".
 
"Verujemo da je popust od 50 odsto za januarski račun snažan stimulans za tako nešto", napisao je Rovčanin.
 
Odbor direktora EPCG 20. decembra odobrio je građanima Pljevalja popust od 20 odsto na račune za struju u delu aktivne energije. Odluka je doneta na inicijativu Rovčanina. Popust je odobren za januar, februar i mart.
 
Rovčanin je tada kazao da je popust Pljevljacima ove grejne sezone povećan duplo s obzirom na to da je prošle godine iznosio 10 odsto.
 
"Imajući u vidu doprinos TE Pljevlja u godini energetske krize kao i činjenicu da su Pljevlja radom rudarsko energetskog kompleksa izložena zagađenju, to je odlučeno da se obezbedi popust kao stimulans smanjenju zagađenja", kazao je Rovčanin.
  • Rade

    04.01.2023 07:31
    Paralela
    Demagoška, politička mera. Sprdnja s narodom koji se decenijama guši dok Podgorica i primorski gradovi "ubiraju kajmak". Interesantno bi bilo napraviti komparaciju malih i zaboravljenih Pv i Bg kao velegrada, u pogledu uzroka zagađenja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.