Holandija od 10. januara uvodi obavezan negativan test na koronu za putnike iz Kine

Holandija će od 10. januara zahtevati od putnika iz Kine da pre dolaska imaju negativan test na koronu, ne stariji od 48 sati, kao uslov za ulazak u zemlju, saopštila je danas holandska vlada.
Holandija od 10. januara uvodi obavezan negativan test na koronu za putnike iz Kine
Foto: Beta/AP
Holandija je tu meru uvela na osnovu preporuke EU od srede zemljama članicama, a prethodno su to učinile i Nemačka, Belgija, Grčka, Italija, Španija i Francuska, preneo je Rojters.
Slične mere prethodno su uvele SAD, Kanada, Australija, Japan, Indija, Južna Koreja i Tajvan.
U Kini se povećao broj obolelih od korone nakon što je Peking početkom prošlog meseca počeo da ukida sprovođenje strategije nulte tolerancije prema korona virusu, uključujući i većinu ograničenja na putovanja u inostranstvo.
  • Dubravka Eduard

    07.01.2023 07:37
    Rijeka
    Opet ce miliarde Eura da uzimaju narodu. Koja prevara ti testovi ne rade kako treba testirala sam se 50 puta svaki ponedeljak u Svedskoj na projektu i nekad + nekad - dodjes za 2 sata razlicito. Mala prehlada on pokaze +. Lopovluk EU se nastavlja.
  • B

    07.01.2023 02:47
    Dopuna
    SAD, EU, Japan, Australija, Tajland i veliki broj drugih zemalja je uveo istu meru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.