Šestogodišnji dečak u SAD-u doneo pištolj u školu i ranio učiteljicu

Šestogodišnji dečak u petak je hicem iz pištolja ranio učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Njuport Njuz, savezna država Virdžinija, izvestila je policija.
Šestogodišnji dečak u SAD-u doneo pištolj u školu i ranio učiteljicu
Foto: Pixabay
Lokalni zvaničnici obećali su da će pronaći odgovore na sva ključna pitanja kako bi sprečili da se takav incident ponovi.
Učiteljica, u tridesetim godinama života, zadobila je po život opasne povrede, ali njeno se stanje blago poboljšalo, rekao je načelnik policije Stiv Dru.
Još nije poznato kako se šestogodišnji dečak domogao pištolja. Policija je izvestila o "svađi" u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem. 
 
"Nije reč o slučajnom pucnju. Želim da znam odakle je došlo to vatreno oružje", rekao je Dru.
 
Nema povređenih među učenicima koji su odvedeni uškolsku salu gde su im na raspolaganju psiholozi i socijalni radnici, kazao je Dru. 
 
"Učenici su na sigurnom. U interakciji su s policajcima s kojima se zabavljaju i prekraćuju vreme, da bi se pod školskom pratnjom vratili svojim roditeljima. Ono što vam mogu reći jeste da ćemo pokrenuti opsežnu istragu, zajedno sa školskim odborom i drugim akterima, ali ćemo isto tako preduzeti konkretne korake kako se ovako nešto ne bi ponovilo", istakaoje gradonačelnik Filip Džouns na konferenciji za novinare.
 
Školski nadzornik Džordž Parker rekao je da učitelji ne mogu da spreče unošenje oružja u školu. 
 
"Moramo držati oružje što dalje od mladih ljudi. Ni ja ni moji učitelji ne možemo kontolisati pristup oružju", napomenuo je Parker.
 
Dodaje da su svi školski kampusi opremljeni detektorima metala koji se inače koriste za nasumične pretrage, ali oni u petak nisu bili raspoređeni u Osnovnoj školi Rihnek.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet