Stotine hrvatskih inspektora kontroliše da li su trgovci podigli cene

Stotine inspektora su na terenu nakon pretnje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića preduzetnicima, uglavnom trgovcima, da će, ako ne vrate cene kakve su bile 31. decembra, vlada preduzeti akciju.
Stotine hrvatskih inspektora kontroliše da li su trgovci podigli cene
Foto: Pixabay
"Neće se oglušiti, zaključak vlade je jasan. Zadatke su dobile sve nadležne službe - od Inspektorata, Poreske uprave, resora koji su tamo navedeni. Stvar je vrlo jasna. Zakon o evru je predvideo da ono što je bilo u kunama X postane taj isti X u evrima, a ne nekakav XYZ", rekao je Plenković i poručio da će vlada tome stati na kraj.
Kako navodi Index.hr, već danima na terenu su inspektori kako iz Državnog inspektorata tako i tržišna, turistička i inspekcija rada.
U prvih preko 500 obavljenih nadzora, u više od 300 prodavnica i ugostiteljskih objekata, utvrđeno je neopravdano podizanje cena. 
  • Slobodan

    09.01.2023 12:51
    Kontrola
    I kod nas inspektori kontrolišu cene.Kada bi se šalili.Ovde je "Teksas".Država kao brine o nama,a u stvarnosti Prepuštenitajkuni,mešetari i muvare rade šta žele.Grešim,pod kontrolom su cene,brašna,ulja,šećera,..To treba da nas zadovolji u dvadeset prvom veku,sve ostalo je luksuz.Prepušteni smo sami sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.