Plenković dao rok trgovcima do petka da vrate stare cene ili slede kazne

Predsednik Vlade Hrvatske i čelnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković dao je do petka rok privrednicima da vrate cene na nivo pre uvođenja evra 1. januara.
Plenković dao rok trgovcima do petka da vrate stare cene ili slede kazne
Foto: Pixabay
Plenković je nakon sednice šireg Predsedništva HDZ naglasio da je deo privrednih subjekata iskoristio prelazak na evro i neopravdano podigao cene, navodeći da Vlada ima alate i neće oklevati da ih iskoristi i to već u petak - od vraćanja cena na ranije iznose, do ukidanja subvencija i povećanja poreza.
"Nećemo dopustiti da strateško dostignuće Vlade i države deo aktera na sceni ugrožava svojim neodgovornim ponašanjem", poručio je Plenković, pozivajući needgovorne na tržištu da vrate cene na nivoe od pre uvođenja evra.
On je ocenio da su mnogi iskoristili ulazak Hrvatske u evrozonu da zamene hrvatske kune evrom i neopravdano podigli cene zaokruživanjem na puno više iznose nego što bi bilo očekivano i normalno.
 
"Nije isto ako je neko zaokruživanjem podigao cene za 10, 20, 30, 40 ili 50 odsto. Nema tog inputa koji je toliko narastao od 31. decembra do 2. januara da bi neko toliko digao cene", ponovio je Plenković.
 
On je naglasio da se deo aktera na tržištu "ponaša se na prevarantski način" i da time štete sopstvenim građanima i privredi,  čineći političku štetu Vladi i državi. 
  • H

    10.01.2023 08:53
    H
    Svaka cast! Tako se cuva narod....ovaj AV veli ako neposkupi nema od cega drzava da zivi..bruka i za takvog idijoti jos glasaju i podrzavaju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.