SAD nude 10 miliona dolara za informacije o smrtonosnom napadu u Keniji

SAD su danas objavile da nude do 10 miliona dolara nagrade za informacije koje će dovesti do hapšenja čoveka koji je bio "teroristički mozak" napada na jedan hotel u Keniji 2019. godine.
SAD nude 10 miliona dolara za informacije o smrtonosnom napadu u Keniji
Foto: Pixabay
Tada je poginula 21 osoba, među kojima i jedan Amerikanac.
SAD tragaju za Mohamudom Abdijem Adenom, koga predstavljaju kao vođu islamističke grupe Šebab, čije sedište je u Somaliji. Ta grupa je izvela više krvavih napada u susednoj Keniji.
Grupa Šebab, povezana s Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad 15. januara 2019. na luksuzni hotel kompanije "DusitD2" u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, i držala ga pod opsadom 20 sati. Najmanje 21 osoba je ubijena, među kojima i jedan američki državljanin, a mnogi su ranjeni.
  • CISTAC

    12.01.2023 23:09
    "americki frzavljanin",mislite istaknuti general i agent CIA?! Ne nudi se tolika lova da je u pitanju obican crnac gradjanin amerike...Nema ameri,gubite uticaj i u africi,bicete najureni kao i francuzi,to nigde ne pokazujete na TV,stigla ruska bratija sa kinezima,cistac i sikter

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet