U Austriji razbijena međunarodna banda, u njoj i državljanin Srbije

Austrijska policija uhapsila je 13 narko dilera, među kojima i jednog državljanina Srbiji, u akciji protiv organizovanog šverca i prodaje narktorika u Tirolu.
U Austriji razbijena međunarodna banda, u njoj i državljanin Srbije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Policija je zaplenila više od 26 kilograma marihuane u vrednosti od oko 260.000 evra i otvorila istragu protiv 16 osoba.
Uhapšeni su muškarci starosti od 19 do 50 godina, od kojih četiri Albanca iz Albanije i jedan sa Kosova, tri Austrijanca, dva Turčina, dva Italijana, dva Makedonca, jedan Srbin i jedna osoba iz BiH.
Reč je o organizovanoj grupi koja se sumnjiči da je poslednje dve godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuane, saopštila je policija.
 
Austrijski mediji prenose da su se uhapšeni, osim prodaje narkotika, bavili i provalama u kuće i stanove, kao i iznudom.
 
Prve dojave o ovoj organizovanoj grupi austrijska policija je dobila u proleće 2022. godine, posle čega su pretresli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein.
 
Neki osumnjičeni priznali su krivična dela.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet