Ruska firma nudi nagradu od 72.000 dolara za uništen zapadni tenk u Ukrajini

Kremlj je pozdravio ponudu ruske kompanije "Fores" da sa 72.000 dolara nagradi vojnike koji u Ukrajini unište tenkove zapadne proizvodnje, uz ocenu da to podstiče ruske snage ka pobedi.
Ruska firma nudi nagradu od 72.000 dolara za uništen zapadni tenk u Ukrajini
Foto: Beta/AP
"Fores" je ponudio 72.000 dolara kao nagradu prvim vojnicima koji unište ili zarobe tenkove američke i nemačke proizvodnje "Abrams" i "Leopard 2".
"Ruski vojnici će spaliti svaki zapadni tenk isporučen Ukrajini, a nagrada predstavlja dodatni podsticaj", izjavio je portparol Kremlja Dmitri Peskov.
"To svedoči o jedinstvu i želji svih da doprinesu najviše što mogu, na bilo kakav način, ostvarenju ciljeva specijalne vojne operacije", rekao je Peskov.
 
Procenjuje se da bi zapadni tenkovi mogli stići u Ukrajinu tek za nekoliko meseci, navodi Rojters.
  • isplata

    05.02.2023 06:10
    u zlatu ili rubljama?
  • zztop

    01.02.2023 19:25
    Kadirov se već pohvalio i prijavio, al mu još nisu platili , ne znaju na koji račun ...
  • Ajde?!

    01.02.2023 18:44
    @Joca
    I Abrams i Leopard i F16 su zastarela tehnologija stara preko 40 godina.
    Jeste da Rusi ratuju traljavo kao JNA devedesetih, ali stotinak tenkova na frontu dugom 1200km i nekoliko aviona treće generacije su nešto samo u očima neupućenih.
    Do sada je uništeno na hiljade ukrajinskih tenkova, tako da ovih stotinak ni u teoriji ne mogu da promenu tok tog dogovorenog rata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet