Meksički lekar uhapšen zbog širenja meningitisa: Umrlo 35 žena, zaraženo još 79 osoba

Meksička policija privela je lekara optuženog da je koristio zaražene lekove koji su izazvali misteriozno izbijanje meningitisa u saveznoj državi Durango, nakon što je bolest usmrtila najmanje 35 žena
Meksički lekar uhapšen zbog širenja meningitisa: Umrlo 35 žena, zaraženo još 79 osoba
Foto: Pixabay
Još 79 osoba je hospitalizovano sa znakovima infekcije.
Policija je rano juče uhapsila anesteziologa pod optužbom za nezakonite radnje uključujući ponovnu upotrebu lekova u privatnim bolnicama u kojima je radio. Puno ime lekara nije objavljeno.
Meningitis je obično povezan s bolnom upalom mozga i kičmene moždine, često uzrokovanom virusom ili u nekim slučajevima bakterijama ili gljivičnom infekcijom.
 
Pogođeni pacijenti u Durangu verovatno su bili zaraženi gljivičnim meningitisom dok su bili podvrgnuti zahvatima u istim bolnicama u kojima je lekar radio, prema izjavi državne tužiteljke Duranga Sonje Garze.
 
"Ovaj specijalista radio je postupke bez ograničenja", rekla je Garza, dodajući da je donosio sopstvene lekove za pacijente, uključujući nedopuštene medikamente.
 
Garza je dodala da je pritvoreni lekar bio jedini lekar koji je radio postupke u četiri bolnice u kojima su primećene infekcije. Dodala je i kako je on na saslušanju pred tužiocima negirao da je koristio svoje lekove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.