VIDEO: U Turskoj hapšenja zbog loše izgrađenih zgrada, jedan izvođač pokušao da pobegne u Crnu Goru

Turska policija privela je 12 osoba zbog rušenja zgrada u jugoistočnim pokrajinama Gaziantep i Şanliurfa u snažnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku.
VIDEO: U Turskoj hapšenja zbog loše izgrađenih zgrada, jedan izvođač pokušao da pobegne u Crnu Goru
Foto: Beta/AP
Među privedenima su i izvođači radova, prenela je turska agencija DHA.
Najmanje 6.000 zgrada srušilo se nakon što je potres magnitude 7,8 stepeni pogodio taj region, usmrtivši više od 25.000 ljudi, što je izazvalo bes građana zbog loše gradnje.
Očekuju se nova pritvaranja, pošto je državni tužilac u Dijarbakiru, jednoj od 10 jugoistočnih pokrajina pogođenih potresom, izdao naloge za hapšenje 29 osoba.
 
Tužioci su pokrenuli nekoliko istraga u više pokrajina, uključujući Kahramanmaraş, u kojoj se nalazi okrug Pazarčik, gde je bio epicentar potresa.
 
U petak je turska policija uhapsila izvođača radova na visokoj zgradi sa luksuznim stanovima koja se srušila u pokrajini Hataj. Uhapšen je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da pobegne iz zemlje. Mehmet Jasar Coskun, vlasnik stambenog kompleksa uništenog u zemljotresu, priveden je na instanbulskom aerodromu "Sabiha Gokcen" dok je pokušavao da iz Turske pobegne u Crnu Goru. 
 
 
Hapšenje je izvršeno po nalogu kancelarije glavnog javnog tužioca u istanbulskoj četvrti Gaziosmanpasa. Coskun je u Crnu Goru putovao s manjom količinom novca koju je zaplenila policija, navodi se u izveštaju. 
  • Zebra

    12.02.2023 12:11
    Da je pobegao u Srbiju mogao bi da bez dozvoli napravi zgradu i legalizuje, još i iste stanove da proda više puta… A ako se zgrada sruši krivi su ovi sto loše koriste zgradu.
  • Pera Portir

    12.02.2023 12:01
    Kod njih bar hapse, kod nas ne verujem da bi iko bio uhapšen.
  • 123

    12.02.2023 11:58
    Zasto drzava nije obezbedila inspekciju koja ce da kontrolise radove?! Ovo mi sad lici kao daj zrtvene jarce da se narod umiri. U Turskoj su pre nekoliko meseci bili jaki zemljotresi koji su razorili neka sela, nas covek koji je tamo izvestavao o tome...hoce li predsednik Turske odgovarati za to sto su potpuno nespremni docekali katastrofalan zemljotres za koji se znalo da je u tim delovima zemlje i te kako moguc?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet