Jens Stoltenberg se povlači sa čela NATO-a u oktobru

Portparolka NATO Oana Lungesku izjavila je da će se generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg povući sa čela ove organizacije u oktobru, kada mu istekne mandat.
Jens Stoltenberg se povlači sa čela NATO-a u oktobru
Foto: Beta/AP
Ona je tako demantovala navode nemačkog lista Velt am Zontag da će Stoltenberg ostati na čelu NATO i posle oktobra zbog stabilnosti Severoatlantske alijanse.
"Mandat generalnog sekretara Jensa Stoltenberga je bio produžen tri puta, a na ovoj poziciji je bio ukupno devet godina", konstatovala je Lungesku i navela da Stoltenberg "nema nameru da traži još jedno produženje mandata", prenosi Rojters.
Velt am Zontag je ranije doneo vest da će Stoltenberg opet produžiti mandat da bi Severoatlantska alijansa očuvala stabilnost tokom rata u Ukrajini.
 
Prema pisanju nemačkog lista, odluka o Stoltenbergovom nasledniku još nije doneta, a najozbiljniji kandidati su španski premijer Pedro Sančez i britanski ministar odbrane Ben Volas.
 
Stoltenberg je bio premijer Norveške od 2000. do 2001. godine i od 2005. do 2013, a od 2014. je na čelu NATO-a. 
  • boki2

    13.02.2023 11:22
    putuj igumane
  • Miki

    12.02.2023 12:51
    Zlo
    Odbrambena organizacija ?! Na celu sa tim likom je samo donela jos vece ZLO celom svetu. On jeste samo pijun i show man, ali daleko mu kuca..... Ostace zapamcen po najruznijoj uspomeni! Sraman, bez stidan covek. Jadnik....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.