Ciklon Gabrijel na Novom Zelandu usmrtio četvoro ljudi

Ciklon Gabrijel koji je proteklih dana opustošio sever Novog Zelanda polako se povlači, ali je za sobom ostavio četvoro mrtvih, među kojima je i jedno dete, kao i više od 10.000 raseljenih.
Ciklon Gabrijel na Novom Zelandu usmrtio četvoro ljudi
Foto: Beta/AP
Mnoge oblasti, oko 160.000 domaćinstava, i dalje su bez električne energije. Policija je dobila informacije o više od 1.440 ljudi nestalih u poplavama, ali veruje da će većina njih biti pronađena, prenosi Gardijan.
Premijer Novog Zelanda Kris Hipkins je preneo "duboku zabrinutost policije" zbog sudbine nestalih.
Ciklon Gabrijel, koji je pogodio sever Novog Zelanda, prinudio je ljude u pogođenim oblastima da plivaju iz svojih poplavljenih domova kako bi se spasili od poplava.
 
Vlada Novog Zelanda je juče proglasila vanredno stanje u celoj zemlji, što se desilo tek treći put u istoriji te zemlje.
 
Hipkins je izjavio da je sadašnja katastrofa u ovoj zemlji, koja je posledica vremenskih neprilika, najveća u ovom veku.
  • posle potopa

    15.02.2023 09:33
    A posle Gabrijela evo jutros i potres

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet